Antwoorden spelregelvragen nieuwsbrief oktober 2018

Scheidsrechtersvereniging Schagen Den-Helder

Antwoorden spelregelvragen nieuwsbrief oktober 2018

De juiste antwoorden zijn:

  1. D
  2. C
  3. A
  4. C
  5. D, E, I
  6. D, C, B

Vraag 1. was hierbij een beetje een gemene en daarom wat extra uitleg. Als de tegenstander zich binnen het speelveld bevindt, dan is de hervatting uiteraard een directe vrije schop. Als de tegenstander zich echter buiten het speelveld bevindt, achter de doellijn, dan zou de hervatting op de doellijn moeten plaatsvinden en als dat deel van de doellijn deel uitmaakt van het strafschopgebied, dan wordt de hervatting een strafschop. Het meest volledige (en dus juiste) antwoord is daarom antwoord D.

IMG_2399              Fluitje standaard            IMG_2400

 

 

 

Nieuwsbrief Oktober 2018

Scheidsrechtersvereniging Schagen Den-Helder

Nieuwsbrief  Oktober nr. 4-2018                  Opgericht: 21 januari 1948         

Secretariaat: J.N.M. van den Hoff

Waterkeringsweg 52

1785 HX Den Helder

 

 

TRAINING 

Voor alle leden is er een prachtige gelegenheid om de lichamelijke conditie op peil te brengen. Op alle woensdagavonden verzorgd gediplomeerd COVS-conditietrainer Erwin Dam een goede looptraining vanaf 20:00 uur tot 21:00 uur. U bent allen van harte welkom.

Let op: 10 oktober is er geen trainen i.v.m. de technische avond in dezelfde locatie. 

 

BARBEQUE 

Op 31 augustus jl. werd de verlate barbecue gehouden. Er hadden zich ± 20 personen aangemeld bij de penningmeester en die zorgden ook voor een gezellige sfeer en een geslaagde avond. Bij afwezigheid van de voorzitter (deze werd behoorlijk opgehouden door het verkeer in de buurt van Dordrecht) werd de avond geopend door penningmeester Piet. Het vlees werd op het vuur vakkundig gebakken door oppervleesbakmeester Ysbrand Haagsma en als hij weer binnenkwam met een gevuld blad met vlees doken de aanwezige als vliegen op het lekkers, aangevuld met heerlijke salades, kruidenboter, stokbrood en wat er verder bij hoort. Het was zeer goed voor elkaar, bestuur. Nadat de voorzitter was gearriveerd en had gegeten, maakte hij de einduitslag van het Keezen van de afgelopen competitie bekend.

1e Lenie Cardol, 2e Lien Borst, 3e Ria Brinks

Hartelijk dank voor deze gezellige afsluiting van het vorige seizoen en tevens de start voor het nieuwe.

1e KEEZAVOND VAN HET NIEUWE SEIZOEN 

De gezelligheid, de strijd en de wil van ieder om te winnen waren er niet minder om maar het was heel jammer dat er maar 8 deelnemers waren aan dit combinatiespel van het kaartspel pesten en het bordspel mens erger je niet, dat Keezen genoemd wordt. Natuurlijk, er waren diverse verzachtende omstandigheden dat enkele vaste ’Keezers’ er niet waren. In Waarland vond er een trouwerij plaats en dan ’loopt het dorp leeg’ en daarom konden de ’Dammen’ niet aanwezig zijn, de ’Borsten’ nog met vakantie waren en de ’Stammen’ om andere moverende redenen afbericht hadden gedaan. Dat scheelt al gauw twee tafels. Toch werd besloten te spelen om de drie vleesprijzen. Na vier ronden kon de gelegenheidsspelleider Piet Houtenbos de einduitslag bekend maken. Het bleek dat er 1 koppel was die alle 4 wedstrijden gewonnen hadden en daarmee een record aantal punten had behaald.

1e Co Cardol 70 pnt, 2e Lenie Cardol 53 en 3e mevr. ?

De 2e keezavond zal worden gehouden op vrijdag 2 november ook weer in de kantine van onze donateurvoetbalvereniging Con Zelo in Waarland en u weet het, neem gerust uw partner mee. De organisatie zou heel graag wat meer dan vier tafels bezet zien. Het kan zo spannend zijn.

TECHNISCHE AVOND 

Op woensdagavond 10 oktober, aanvang 20:00 uur, houdt uw scheidsrechtersvereniging weer een technische avond waar onder andere de spelregelwijzigingen besproken zullen worden. Het is natuurlijk van het grootste belang dat u daarvan goed op de hoogte bent/komt. Deze avond zal plaatsvinden in de kantine van onze donateurvoetbalvereniging Co Zelo in Waarland. Deze uitnodiging geldt natuurlijk ook voor alle verenigingsscheidsrechters,

rapporteurs, begeleiders en waarnemers. Doe aan mond op mondreclame binnen uw voetbalvereniging in de buurt en neem die verenigingsscheidsen mee.

Kom dus allen op 10 oktober naar de kantine van Con Zelo in Waarland.

Laat u in het veld niet verrassen door een speler die het misschien wel weet. Deze avond is ook voor alle scheidsrechters, rapporteurs, waarnemers en scheidsrechterbegeleiders. 

SPELREGELWEDSTRIJD OM DE ’D. VAN VELZEN BOKAAL’ 

De 1e wedstrijd is reeds verspeeld en de 2e zal worden gehouden op 5 november a.s. in de thuishaven van onze vereniging: de kantine van Con Zelo in Waarland. Bij de eerste avond was er een goede opkomst en natuurlijk hoopt de organisatie dat het op de tweede avond ook zo is.

SPELENMETDESPELREGELS 

Nu ook weer teruggekeerd in de nieuwsbrief de digitale spelregelwedstrijd.

4 meerkeuzevragen en 2 Mokum Open vragen. Maximaal te behalen aantal punten: (4 x 3) + (2 x 4) = 20. (bij Mokum Open: 1 punt voor disciplinaire straf, 2 punten voor spelstraf en 1 punt voor plaats van hervatting)

Na uitkomen van de nieuwsbrief maximaal 2 weken de tijd om te antwoorden, daarna de antwoorden zichtbaar op de website.

Vraag 1 

Een doelverdediger werpt tijdens het spel de bal uit zijn handen, met opzet, tegen een tegenstander die zich net buiten het strafschopgebied bevindt. De doelverdediger staat binnen zijn strafschopgebied en het werpen gebeurt met buitensporige inzet. Wat moet de scheidsrechter beslissen?

A. Directe vrije schop en een rode kaart

B. Indirecte vrije schop en een rode kaart

C. Strafschop en een rode kaart

D. Directe vrije schop of strafschop en een rode kaart

 

Vraag 2 

Een inworp wordt correct uitgevoerd en komt bij een buitenspel staande medespeler terecht. Deze weet de bal met een boog rechtsreeks in het doel van de tegenpartij te schieten. Wat beslist de scheidsrechter?

A. Indirecte vrije schop

B. Doelschop

C. Aftrap na geldig doelpunt

D. Scheidsrechtersbal

Vraag 3 

Een doelverdediger komt zijn doel uit om een aanvaller af te stoppen, die alleen op het doel af gaat. Buiten het strafschopgebied brengt de doelverdediger de aanvaller met een correcte sliding op de bal ten val. De doelverdediger raakt hierbij eerst de bal en neemt daarna de aanvaller mee in zijn val. Wat beslist de scheidsrechter als er geen sprake is van een onvoorzichtige, onbesuisde of buitensporige actie?

A. Doorspelen

B. Directe vrije schop en een gele kaart

C. Directe vrije schop en een rode kaart

D. Directe vrije schop

Vraag 4 

Wat is niet bepaald omtrent de hoekvlag en het hoekschopgebied?

A. Het hoekschopgebied heeft een straal van 1.00 meter

B. De vlag is verplicht

C. De vlaggenstok moet buigzaam zijn

D. De vlaggenstok mag niet in een punt eindigen

 

Vraag 5 (Mokum Open) 

Een verdediger slaat bij de uitvoering van een hoekschop zijn tegenstander in het gezicht, in het doelgebied. De hoekschop is nog niet getrapt en de scheidsrechter fluit af. Wat beslist hij?

Vraag 6 (Mokum Open) 

Op het middenveld raken twee medespelers slaags met elkaar. De scheidsrechter onderbreekt het spel terwijl de bal ook op het middenveld is, maar weet niet wie als eerste sloeg. Hoe handelt hij?

Voor de antwoordmogelijkheden bij vraag 5 en 6 zie onderstaand schema. 

Vindt je bijvoorbeeld bij vraag 5 dat er een gele kaart gegeven moet worden en dat het spel hervat moet worden met een directe vrije schop op de plaats van de overtreding, dan vul je in:

5. C, C, B

Antwoordmogelijkheden Mokum Open 

Antwoordmogelijkheden Mokum Open

Stuur de antwoorden vóór 22 oktober naar Dick Dam, Fresiastraat 10, 1738 CL Waarland of per email naar: dick.dam1@hotmail.com 

De antwoorden worden na die datum op de website www.svschagendenhelder.nl gezet.

Doe ook mee en pak af en toe het spelregelboek ter hand als u het antwoord niet weet. Dit boekwerkje kunt u vinden bij knvb.nl/spelregels.

WEEK VAN DE SCHEIDSRECHTER: 7 T/M 14 OKTOBER 

NIEUW COVS INITIATIEF SLAAT AAN! 

VÉÉL CLINICS MET BVO-SCHEIDSRECHTERS 

Dit jaar wordt er voor het eerst door de COVS met de KNVB samengewerkt in het kader van de Week van de Scheidsrechter. Dit jaar heeft de COVS en dan met name de commissie Werving & Behoud het initiatief genomen om juist in de Week van de Scheidsrechter het scheidsrechtersvak te promoten.

De KNVB is gevraagd om betaald-voetbal scheidsrechters te leveren, die clinics verzorgen bij de diverse scheidsrechtersverenigingen. Daarnaast wordt een COVS-scoreboekje gepresenteerd, een handig “hebbedingetje” voor alle (beginnende) scheidsrechters.

Het initiatief van de COVS wordt enorm gewaardeerd, gezien het zéér grote aantal aanvragen voor een te organiseren clinic. Bijna de helft van alle scheidsrechtersverenigingen in Nederland wilden wel een clinic; niet alleen voor de eigen leden maar juist ook voor

verenigingsscheidsrechters als potentiële nieuwe leden………. De KNVB ondersteunt het initiatief van de COVS van harte!

Maar het grote aantal aanvragen (ca. 30) was niet te behappen door de KNVB. Met moeite zijn immers toparbiters (met soms internationale verplichtingen) vrij te maken voor een clinic. Uiteindelijk gaan maar liefst 8 scheidsrechters uit het betaald voetbal één of meerdere clinics verzorgen. Ed Janssen gaat maar liefst 7 clinics verzorgen!

FAIR PLAY CUP SEIZOEN 2017-2018

 

covs logo

 

 

Fair Play Cup blijft in Kleine Sluis

Ruud Ramler

ANNA PAULOWNA De Fair Play Cup over de regio Schagen-Den Helder, waaronder 32 verenigingen vallen, kreeg een andere winnaar maar kan in dezelfde prijzenkast opgeslagen. Na het eerste zondagteam van Kleine Sluis ging de sportiviteitsprijs nu naar de zaterdagvoetballers die inmiddels niet meer in competitieverband uitkomen. Daarom werd de hoogste eer uitgereikt aan een delegatie van Kleine Sluis 2. Liefst acht spelers van het winnende zaterdagteam zijn nu bij de reserves verzameld. Onder toeziend oog van voorzitter Hielke de Jong werd de cup uitgereikt door Dick Dam, voorzitter van scheidsrechtersvereniging Schagen-Den Helder eo aan aanvoerder Job Oosterbaan van Kleine Sluis 2. Verder in de top vijf Vesdo, Sint Boys en zowel SRC za als zo.

De Scheidsrechter

Vooraankondiging digitaal magazine Bekijk de webversie
De Scheidsrechter, september 2018
Beste lezer,
Deze nieuwsbrief is een noodzakelijke vooraankondiging voor een nieuwe editie  van het digitale magazine De Scheidsrechter. Op deze manier wordt hopelijk voorkomen dat deze aankondiging in je spam terechtkomt In deze nieuwsbrief een samenvatting van de inhoud. Klik op een van de foto’s om toegang tot het magazine te krijgen. Als dit niet werkt kun je te allen tijde toegang krijgen via http://blad.covs.nl of u kopieert de link handmatig in uw internet browser.
De redactie wenst u veel leesplezier.
Cover
De redactie van De Scheidsrechter maakt een frisse start na de lange zomerstop. Fris in die zin dat we na bijna vier jaar naar een nieuwe productiewijze zijn gegaan, een ander format. De digitale productiewereld blijft zich ontwikkelen, nieuwe technieken zorgen voor een gebruiksvriendelijker opmaak. Dat is voor ons nu nog erg wennen, maar gaat op den duur zijn vruchten afwerpen.
Voor jullie als lezers zal het ook even wennen zijn. De gebruikelijke navigatiebalk rechts is verdwenen. Daar zitten nu de pijlen die je naar andere pagina’s brengt. De scrollpijl zit onderop. En links onderin kun je naar andere edities.
Mocht je dat nog eens allemaal willen nalezen en uitproberen dan zie je onderin deze pagina de button ‘uitleg’ die je naar de ‘help’pagina brengt. Daar wordt nog een uit de doeken gedaan hoe je dit magazine kunt lezen.
Deze verandering leidt uiteindelijke tot een bijna perfecte weergave op tabloid en smart phone. Een goede schaling is noodzakelijk omdat onderzoek uitwijst dat steeds meer lezers het blad via de smart phone lezen.
Jaarlijkse Algemene Vergadering

Jaarlijkse Algemene Vergadering

Dan de inhoud. In deze editie aandacht voor de Jaarlijkse Algemene Vergadering van de COVS. In een foto-impressie van deze bijeenkomst krijg je een indruk hoe het er aan toe ging daar in Leusden. Dat ging heel anders als gebruikelijk. In de rubriek Van de bestuurstafel wordt de vergadering inhoudelijk uitgelegd.

EREDIVISIETOPPERS
Eredivisietoppers Nu er een ware uitstroom heeft plaatsgevonden van Eredivisiescheidsrechters is het tijd voor een nieuwe lichting. Joey Kooij komt aan het woord als een van de aanstormende Eredivisietoppers en ook Erwin Blank maakte inmiddels zijn debuut in de Eredivisie.
In de rubriek Spotlight op… gaat de aandacht naar Max Kok. Bernard Schenk interviewde hem in het thuishonk van de Maastrichtse Scheidsrechtersvereniging in stadion De Geusselt.
Als redactie mochten wij een kijkje nemen in het zenuwcentrum van de Videoscheidsrechter. Leo Blank toog gewapend met fototoestel naar Zeist en kwam in de wondere wereld van de VAR. Een splinternieuwe, uiterst modern opgezette ruimte waar het duizelt van de beeldschermen. In het twee pagina’s tellende artikel probeert Leo zijn indrukken op papier te zetten. Een fraaie serie foto’s completeert deze reportage.In de rubriek De Fitte Scheids tipt Harry van Etten je over het Sportmedisch Centrum van de KNVB waar je je in fysiek/medische zin kunt laten testen. De laatste spelregelwijzigingen krijg je van Dick Visser, voorzitter van de LCS, Landelijke Commissie Spelregels.
Voorts een vooraankondiging Arbitragecongres district Oost op 12 januari 2019 voor alle betrokkenen van de arbitrage in districte Oost. En de Week van de Scheidsrechter komt er weer aan. Van 6-14 oktober zijn er diverse activiteiten. Zie hiervoor de opsomming.
Om nog meer te lezen, o.a. de regioberichten en hoe je als scheidsrechter fit blijft moet je de link openen. http://blad.covs.nlDe redactie
redactie@covs.nl

È

Nieuwsbrief Augustus 2018

 

 

Scheidsrechtersvereniging Schagen Den-Helder

 

Nieuwsbrief SV Schagen – Den Helder e.o. nummer 2018/3

Mededeling secretaris

Het nieuwe voetbalseizoen begint wat later, maar voor het bestuur maakt het niet veel uit. De eerste bestuursvergadering zit er al weer op en dus tijd voor de derde nieuwsbrief van dit jaar.

Het is fijn een nieuw lid aan u voor te stellen. U heeft in het NHD al een stukje over hem kunnen lezen:

Danny Ruiter uit Julianadorp.

 

BBQ 31 augustus 2018

U heeft al een mailtje ontvangen over de gewijzigde datum. De jaarlijkse BBQ is deze keer vlak voor aanvang competitie, vrijdag 31 augustus a.s., aanvang 18.00 uur.

Helaas hebben nog altijd niet veel mensen zich opgegeven! Doe dit alsnog bij:

Piet Houtenbos ( piethoutenbos@quicknet.nl)

Spelregelteam naar de NK finale spelregels

Het eerste team van onze vereniging heeft dit jaar geknokt, maar kwam helaas te kort. De vierde plaats was het maximaal haalbare.

Het team bestond uit Dick Dam, Co Cardol en Theo de Graaf en voor Dick en Co was dit de laatste keer. Het team gaat  zeer verjongen, het tweede team schuift mogelijk door, maar als er nog meer kandidaten zijn bent u van harte welkom!

Training

De training is woensdag 15 augustus weer begonnen en ook hier bent u welkom. Iedere woensdag kunt u terecht op het complex van vv Con Zelo, aanvang 20.00 uur.

Spelregelwedstrijd 2018 – 2019 (Spelenmetdespelregels)

Met het verdwijnen van “Het Signaal” als boekje is ook de rubriek SPELENMETDESPELREGELS verdwenen. Maar niet voor lang! Wij vinden het nog steeds leuk om deze rubriek te blijven verzorgen en vinden het ook wel belangrijk dat alle scheidsrechters hier mee bezig blijven. Daarom gaan wij via de mail (nieuwsbrief) binnenkort weer nieuwe vragen aan alle leden voorleggen en kunnen jullie allemaal weer meedoen om jullie kennis te testen, te vergelijken met anderen en er van te leren.

Het wordt wel een iets snellere en iets simpelere vorm:

Vijf keer per jaar zullen er 6 vragen verschijnen in de nieuwsbrief, 4 meerkeuze vragen die bij een goede beantwoording elk 3 punten opleveren en 2 zg. Mokum Open vragen die 4 punten kunnen opleveren. Maximaal zijn er dus 20 punten per keer te verdienen, maximaal 100 punten per jaar.

Erwin Dam blijft de vragen verzinnen, Dick Dam verzorgt de antwoorden en houdt de stand bij.

Gevraagd zal worden snel te antwoorden (binnen ongeveer één week) en via de website zullen wij snel na de sluitingsdatum de goede antwoorden, met eventueel een beetje uitleg, verzorgen.

De antwoorden kunnen per mail naar het secretariaat worden gestuurd of naar dick.dam1@hotmail.com

In de eerstvolgende nieuwsbrief komt de eerste serie vragen en wij hopen natuurlijk op een grote deelname!

Dick en Erwin Dam

Technische avond

De technische avond is dit najaar op woensdag 10 oktober. U bent van harte welkom om bij te praten en de nieuwe spelregels nog eens door te nemen.

Met vriendelijke groet,

José van den Hoff

secretaris SV Schagen – Den Helder e.o.

jnmvdhoff@quicknet.nl